There is no system but GNU

Som sagt så åkte jag till Danmark igår för att se varför World Economic Forum placerar Danmark före Sverige på listan ”the Networked Readiness Index”.

Svaret är förstås danskarnas skönt positiva inställning till innovationer – alltifrån konstiga cyklar till danskens extremt sofistikerade och bondska buskishumor – och deras motstånd mot stora stelbenta organisationer. Det senare får, i det här blogginlägget åtminstone, representeras av deras skepsis mot Microsoft och deras intresse för ”Free Software” och ”Open Source” så som det definieras av Richard M Stallman, Überguru inom området, som var på fint besök på BEC Business i Ballerup.

Filmsnutten nedan visar hur S:t Ignucius (Richard M Stallman) iförd helgonmundering och krönt med en gloria (vilken i tidigare reinkarnation varit en datordisk) håller en predikan om hur allom böra vara samhället till nytta genom att sprida evangeliet om Free Software,

You must say:

There is no system but GNU
and Linux is one of its kernels.

Arrangörerna var Prosa.dk som i inbjudan skrev:

”Kom og hør grundlæggeren af GNU-projektet (GPL-licensen) og Free Software Foundation; Richard Stallman fortælle om frie og åbne standarder og deltag i den efterfølgende debat.”

Jag tänker komma med ett längre referat av föreläsningen inom den närmaste tiden.

Det här inlägget postades i Diverse, IT, Roligt, Video och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på There is no system but GNU

  1. Thebe skriver:

    Aha, nu förstår jag! Det finns sex planeter, och så står man på fyra av

    dem, då blir det bara två kvar att räkna med! Vilka kan det vara nu då … i det här fallet måste det vara Mars och Venus. E

  2. Henrik skriver:

    Kan man få en tolkning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.