Spekulationer om oroligheter på Rosengård

Det har i två dagar varit oroligt på Rosengård. Ungdomar i åldrarna 8-14 har kastat ägg, stenar och anstiftat bränder och myndigheterna har inte lyckats lugna ner situationen och polisen har inte lyckats med sina uppgifter.

Vad kan orsakerna till dessa oroligheter vara? En liten tanke slog mig:
För två år sedan skrev ett drygt 40-årigt polisbefäl ett famöst email till Malmö kommuns ordförande Ilmar Reepalu. Polisen anklagade ”alla jävla blattar” för en stor mängd problem. Polisbefälet var aktiv i yttre tjänst i Malmö, en stad med många invandrare. Reepalu var inte så förtjust i formuleringar som ”fy fan vad jag hatar dig och ditt jävla sosseparti” utan lämnade mejlen till åklagare som lät åtala polisen för bl.a. ”Hets mot folkgrupp”.


Malmö tingsrätt frikände mannen helt och byggde domen på att polismannen inte ansågs ha insett att även elektroniska brev till ett kommunalråd är offentliga handlingar vars innehåll kan spridas. Enligt min mening ett felaktigt beslut av tingsrätten. Det tycker säkert även ett stort flertal av de ungdomar som nu ställer till kravaller och visar misstro och avsky mot polis och myndigheter.

”Det här känns oerhört skönt,”
sa den 45-årige polismannen till TT när även AD dömt i mannens favör.

TilläggPolisen återgick alltså i tjänst måndagen 16 april, vilket Metro berättade om i torsdags: ””Blattemejl”-polisen tillbaka på måndag”.

För mig känns det hela ganska beklämmande. Tur att det är vår ändå.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Spekulationer om oroligheter på Rosengård

  1. Thebe skriver:

    Okej då …

    😉

  2. Henrik skriver:

    B) 😀

  3. Pingback: Polisen bakom “blattemejlen” fick 80.000 spänn och jobbet tillbaka » Henrik Sundström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.