Vad kommer pengarna att användas till?

Svenska regeringen skänker miljarder åt fordonsindustrin

Kan man lära sig av andras historia? Låt oss se på USA: Bush-administrationen beslutade i oktober att skjuta 700 miljarder dollar till finanssektorn – vart har dom pengarna tagit vägen? Mike Madden på Salon skriver: ”Dude, where’s my $700 billion?” om att pengarna inte har använts på ett sådant sätt som allmänheten önskar. Pengarna hamnar, och stannar, hos bankerna, och inga banker utställer nya lån för att få fart på ekonomin – vilket var det uttalade syftet när politikerna tog beslutet. 

Bankerna får som de vill och, som det står att läsa i Matteus-evangeliet: ”Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.”

Mike Madden:

”But the banks are used to getting their way, and there probably wasn’t much reason to think they wouldn’t this time around, too. ”

Det här inlägget postades i ekonomi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.