Vintersolstånd 20081221

Foto av Waifer X, skulptur av Nathan Sawaya

Idag klockan 13:04 är det vintersolstånd; idag är årets kortaste dag. Nu vänder det och dagarna blir åter längre. 
Solen går alltså idag in i Stenbockens tecken där den då befinner sig tillsammans med Merkurius, Jupiter och Pluto; imorgon är det konjunktion mellan solen och Pluto.

2 Comments

 • 2008-12-21 - 9:34 | Permalink

  Och nu behöver vi inte den glada Skyttens hjälp längre för ljus i våra liv, utan nu kan även de andra tecknen finnas till utan risk för jordens undergång. Därför går vi strax in i Stenbockens tecken också.

  Så, nu har jag förklarat just den transilidilatationens om och hur och varför på ett rationellt och pedagogiskt självklart vis! Idag ska vi sätta upp julgardinerna! Och så får vi väl bygga en julgran av lego. Eller så köper vi en. Och alla som är snälla för vara med och göra ischoklad! 🙂

  • Henrik
   2008-12-21 - 17:25 | Permalink

   I Stenbockens svarta natt är mörkret så djupt att alla fyrbeningar är grå, inklusive alla katter. Sådant mörker underlättar inbilska drömmar om att det yttre skenet är glansigt som siden även om huden är skrovlig och vinternarig.
   Nej Fan, bort med mörkrets dystra deppighet och tänd en stor eld som värmer och omfamnar oss. Jag vill glädjas tillsammans med dig och glamma med fest och stimma med barnen tills vi trillar ihop av skrattkramper.

 • Comments are closed.