Frågan som inte fick ett svar

Igår chattade demokratiminister Nyamko Sabuni med tidningen Sydsvenskans läsare. Ett bra initiativ, tycker jag. Tyvärr avbröts chatten redan efter en halvtimme, utan förklaring. Halva den utlovade chatten bara försvann…

Tyvärr fick jag då inte något svar på den fråga jag ställde:

”Vad gäller ”Radikaliseringsrapporten” från FHS har du antytt att du fäster större vikt vid anonyma uppgiftslämnare än de som framträder offentligt med namn. Hur tänker du då?”

Det är verkligen olyckligt, tycker jag, att ministrar i den svenska regeringen hyser sådan liten tilltro till den naturvetenskapliga verklighetsbeskrivningen. Minister Sabuni verkar fast besluten att driva sitt politiska projekt, även om det går stick i stäv med vetenskapliga rön, och menar på fullt allvar att det är dumt om vetenskapen överskuggar hennes budskap.

Det här inlägget postades i Politik, Vetenskap och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.