Uppländska fenomen del 1

Vid ”Mälarens bästa bad” i Uppland är det ett strålande väder. Sandstranden är fylld av folk, mestadels barnfamiljer, och överallt hörs stim och stoj. Utifrån vattnet drar då och då en motorbåt uppmärksamheten till sig.

På några filtar sitter tre kvinnor i 25-30 årsåldern tillsammans och solbadar. De verkar sorglösa och lediga och röker då och då lite nonchalant en cigarrett. Ibland växlar lojt de några ord med varandra medans de bläddrar i någon glättad tidning, ser sig avslappnat omkring eller skickar ett och annat sms.

Något överraskad upptäcker jag att en av de tre sitter och rakar sina ben. Med en cigarrett i vänster hand drar hon med andra handen en rakhyvel längs med benen, nerifrån och upp, till synes obesvärad av mängden av människor runt omkring. Bikinilinjen ansar hon med mindre, kortare tag, och studerar noggrant resultatet.

4 Comments

Comments are closed.