Havskajakens dag, 2009-10-25

Inbjudan löd:


Evenemanget startar i år söndagen den 25:e oktober klockan 08:30 (vintertid) utanför Svima Sports bryggor i Ulvsundasjön. Turen går genom Karl Johanslussen (09:30), runt Djurgården till Hunduddens bryggor. Här intar vi en medtagen matsäck för att sedan fortsätta färden längs Djurgårdsbrunnskanalen, Strömmen för att sedan slussa tillbaka in i Mälaren. Återkomsten till Svima brukar bli runt 16:00 om du hänger med hela turen. Det går att kliva av och på när det passar dig. Vi kommer att öppna bommen på Svima 07:30 där det finns möjlighet att lasta av kajaker.
För att hitta hit gå in på SVIMA Sports hemsida ( www.svima.se ) och klicka på fliken ”Vägbeskrivning”
Har ni några frågor går det bra att ställa dom till nr:0735-347663.
Slussningen är som många år tidigare även gratis i år.

Mvh
Erik Carlson
Välkomna!”

Jag var sugen på två saker:

  1. Att testa en torrdräkt i Svimas butik
  2. Att paddla

Tyvärr hann jag bara med det första, men jag är glad ändå. Var sugen på att paddla lite framemot kvällen, men min sambo har nu lovat mig att vi ska ut på en joggingtur så jag lägger ner kajkandet för idag.

Hursomhelst, Havskajakens dag var ett trevligt arrangemang – i alla fall avfärden, som jag tog några skakiga, understundom droppformade, bilder av:
http://picasaweb.google.com/lh/photo…eat=directlink

Estetiskt mest tilltalande var imho den här fina, med fisk i masurbjörk.

Amerikansk handbygg kajak

Amerikansk handbyggd kajak

Efter vad den trevlige paddlaren, tillika byggaren, berättade är den gjord av gran, något mörkt träslag som jag glömt vad, björk och masurbjörk. En amerikanskritad, svenskbyggd kajak i svenska trädslag. Finfint!

Precis som min saknar den såväl skedda som roder.

Det här inlägget postades i kajak, Roligt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Havskajakens dag, 2009-10-25

  1. Pingback: Tidningen Paddling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.