Kajak och vackert väder

Idag testade jag min nya kajakvagn och till min stora glädje passade den väldigt bra för sitt syfte: att köra från vår tomt på Yachtvägen till stranden på Bredsand.  Och tillbaka.

Provar tillsvidare att ha min kajak liggandes (ordentligt fastlåst) på tomten så det blir lite bättre plats i garaget för cyklar etc. Att ha den på tomten gör också att det blir nära till vattnet så klart, även om jag nog tänker doppa flytetyget inte bara nära Enköpingsåns utflöde i Mälaren denna sommar.

Fick även paddlat lite grand och det var jätteskönt och roligt. Fast magen var lite i vägen; har visst gått upp i vikt i vinter!

Provade min vattentäta paddeldräkt och – förutom att jag först glömt att täta i halsen – så var den riktigt bra: både vattentät och flythjälp.

En dag som denna var dräkten lite varm att paddla i, men säkert säkert (eller åtminstone säkrare) när det fortfarande är så kallt i vattnet som det är nu. Såg idag faktiskt ett ställe där snön ligger kvar.

Årets första kajaktur

Årets första kajaktur

Köpte även virke, arbetsbänk, vinkelslip och sticksåg så jag kunde börja snickra min egen grönlandspaddel. Det blir nog en del testande innan jag får rätt på paddeln, men med lite envishet och testvirke ska det så småningom bli bra. (Fast jag vill ju ha paddeln NU!) Kom idag även på en bra lösning för arbetsplats; har ingen verkstad eller garage men hittade en som jag tror lämplig lösning .

En kul grej: när jag gick förbi campingfiket var det två gubbar, i min egen ålder, som utropade: ”Den var inte dålig!” ”Snygg vad?”, frågade jag. ”Ja, verkligen!” svarade dom.

Mmm, jag gillar vackra honor!

Det här inlägget postades i kajak och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kajak och vackert väder

 1. Erik Kempe skriver:

  Roligt att se att debuten varit. Vilket träslag för paddeln?
  .-= Erik Kempes senaste blog ..STF Höga Kusten – tips =-.

  • Henrik skriver:

   Hej Erik!
   Jag ska börja lära mig karva i furu, men sedan kan jag tänka mig gran och även andra trädslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.