067. Februari

67. Februari

67. Februari

Fotoutmaningen 365 foton 2013, tema 67. Februari

Det här inlägget postades i 365-foton-2013, Foto och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 svar på 067. Februari

 1. BatongAmanda skriver:

  Tyvärr har mitt Februari idag sett ut likadant sol och plusgrader! Ännu mera vatten uppepå isen på sjön! Isolerad då mesta dagen varit strömlös = ingen telefon – Internet! Kanske beror på att Stockholmarnas + Mälardalens (har jag hört) Sportlov börjar hehee!!!
  Härligt foto men takpannorna kanske är dags att byta eller är de föroreningar som samlats? Funderar om det är en flaggstång som skymtar över taket tycker mej se lite blågult! Sen var du befinner dej kittlar lite kan de vara en brandtrappa/stege för huset är långt eller luras du??? Du har fångat Februari riktigt bra såsom det ofta är i dina trakter vid denna tid! 😛

  • Henrik skriver:

   Ingen ström? Det låter verkligen isolerat. Hoppas ni bunkrat upp med ljus och värme.
   Du är observant, Amanda. Det är en liten blågul vimpel i toppen av en flaggstång som skymtar ovan takåsen.
   Kåken hör till en gammal hembygdsgård mitt inne i Enköping, Wallinska gården kallad. Antingen är jag väldigt lång eller huset väldigt lågt, för takpannorna är i min ögonhojd. Det är nog mest det senare.

 2. BatongAmanda skriver:

  I din ögonhöjd betyder gammal och då är även takpannorna gamla! De har i Göteborg några sådan ruggigt gamla kåkar där en ytterdörrens överkant är i brösthöjd för mej som tillhör de långa bland kvinnliga könet! Självklart man ser vimplar när det är i ”Ögonhöjd!! 😀

 3. Cici skriver:

  Det är så att jag börjar längta efter månaden mars när ser din takdroppsbild februari, vi ligger ju lite efter. Fina kontrastermed de varmröda takpannornas liggande S och snyggt med närskärpan. Jag hade kanske föredragit att linjen mellan tak och himmel inte hade störts av den uppstickande flaggstången men det är en härlig bild som ger vårkänslor.

  • Henrik skriver:

   Jag blev också lite störd av flaggstången. Funderade på att redigera bort den faktiskt. Jag vacklar lite grand i min fotograferingsfilosofi om jag ska
   1. Publicera helt oredigerade foton.
   2. Försiktigt beskära och ändra ljus och färger.
   3. Släppa alla hämningar vid bildredigeringen och göra vad jag kan för att få en bild jag gillar.

 4. Cici skriver:

  Jag tycker att 2:an verkar vara ett bra alternativ om bilden så kräver för att få fram det man vill. Sen kan det ju dyka upp tillfällen när det är helt ok att bli lite vild om man känner för det. Det framgår klart i reglerna till denna utmaning att man får göra det.
  (Jag ser att du missat regeln som säger att man ska skriva ut vilket foto i ordningen det gäller , ex den trettiosjunde av trehundrasextiofem, 37/365. Detta förutom numret på temat. Kan ju vara bra för en själv att veta hur många bilder man lagt ut.)

 5. Henrik skriver:

  Ok, det där med att skriva ordningsnummer uppfattade jag som en rekommendation och inte en regel 🙂
  Jag har koll på vilka och hur många teman jag publicerat, men ja – kanske ska jag notera det i varje post – det kanske är skoj? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.