260. Räls

260. Räls

260. Räls

Fotoutmaningen 365 foton 2013, tema 260. Räls  (Bild 62 av 365)

Det här inlägget postades i 365-foton-2013, Foto och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på 260. Räls

  1. Cici skriver:

    Kvällsutsikt från Slussen. Bra att du har fått med Riddarholmskyrkan och Stadshuset samt ett par byggkranar som visar på att det händer saker i stan.
    Den här rälsen har man ju färdats över sen den kom till, eftersom jag för det mesta har bott söder om Söder men gått i skola och arbetat i Vasastan. Innan det blev tunnelbana mellan Slussen och Hötorget fick man byta till spårvagn och stå i snålblåsten nedanför stomatolreklamen och frysa innan vagnarna kom rasslande nerför Katarinavägen, de äldsta med träbänkar i.

    (Gillar molnen som fått vara med denna gång.)

    • Henrik skriver:

      Dina ord får mig att le – tack för det! Jag håller på att försöka lära mig Stockholm och har precis, nästan, lärt mig hitta mellan de byggnader och platser du nämner. Roligt att höra dig berätta.
      Stomatolreklamen såg jag i helgen och vet nu var den är. Stockholm är stort och där finns så otroligt mycket att se – och fotografera.

  2. Linda Å skriver:

    Fint ljus och underbar effektfull himmel. Snyggt med rörelseoskärpa på tåg och trafik. En rälsbild med fart i, snyggt!

  3. BatongAmanda skriver:

    Hoppades att nån skulle hitta Mårten Trotsisgränd och dess trappor! Ja i Stockholm kan man hitta mycket. Som denna man som skulle fota fåglar ”http://vlt.se/lasarbilder/veckansbild/1.1988475-ett-motiv-for-en-vinnare” i stan! Skulle kunna tro han var med vår Utmaning!!! 😀
    Gillar dina spår väcker mycket minnen med Stadshuset och GamlaStan när man rände omkring i Centrala Stockholm som ung tills gubben fånga en på Munchenbryggeriet och ungarna kom!!! 😉

    • Henrik skriver:

      Jag tog bilder i den gränden samma kväll! Fast dom blev inte så bra…
      Roligt att se andra bilder.
      Skoj att mina bilder väcker minnen hos dig 🙂 Vore kul att höra mera!

  4. Annika skriver:

    Vilket liv i fotot! Gillar bakgrunden och färgerna

  5. BatongAmanda skriver:

    Kom till Kungsholmen några kvarter från Stadshuset med mamma när jag börja andra klass! All skola var på Kungsholmen utom ett år på Söder! Första tiden var det halvdag på lördagar i skolan och det fanns 1-öres godis! 😛 Mjölk i flaskor i mjölkbutiken en halv trappa ner för att senare ersättas med TeraPak som gjorde golvet mjölkigt av trasiga kartonger! Första Snabbköpet och inte handla över disk! 😮 Gamla tanten som hämta barn för några timmar i parken (typ förskola). Gaspolletter var viktigt för att gasspisen skulle fungera! A-laget kom och sålde ved från rivningskåkar för att köpa brännvin och det gällde betala vid leverans! 😯 Spårvagnar 1 o 2 byttes ut till bussar 61 o 62! Stadshuset var en tillflyktställe där hände mycket med kungligt, Lucia, inspelningar mm! Centralstationen var ett annat ställe när jag var några år äldre att kolla folk i rörelse! Senare blev det en arbetsplats på nedreplan! Runt Centralstationen har jag sett mycket förändringar med mycket nytt och nyare!!! Gamla Stan har också varit ett ställe man haft ett par jobb i! Då prövades uteluncher på olika ställen och en del lunchställen finns inte längre kvar! Då vi bodde halvmodernt så blev det bad i Enskedehallen i Gullmarsplan och senare i Gamla Stan vid Polisstationen! 🙂 Sportlov blev mycket museibesök varje år! Nått år iskana i Rålamshovsparken (Skitkul) eller skidåkning längs med Norr Mälarstrand. Somrar var det efter ett par år i Stockholms Skärgård för att utökas oftare (ibland ensam helst) tills jag flytta hemifrån! Senare återkom Skärgården i mitt liv. Där i Skärgården fick man uppleva båtar som Kungsholmen och Gripsholm segla in eller ut efter besök i Stockholm!!!
    Sen hade jag några år jag Alltid gick ensam på Grönan 1:sta Maj!!! :mrgreen:
    Att se delar av Stockholms inre väcker minnen från min tid i staden! Och Gamla Stan är ett härligt ställe att vandra på! Västerbron eller DN/Expressen och de kvarteren byggdes upp! Fick se en lägenhet som Tage Erlander skulle ha i området innan den var klar! Detta var tider innan Essingeleden var byggd! Alla pråmar på Norr Mälarstrand och då var Söder Mälarstrand fortfarande sunkig! Eller mötet med en kille på Drottninggatan som INTE gick åt sidan för mej utan jag fick vika undan! 🙁 En sur blick gjorde att jag kom på att korta killen var kronprinsen!!! Eller när Engelska flottan kom på besök och fick en specialinbjudan att komma ombord igen på middag på kvällen!!! 😎
    Detta är en liten kort inblick i mitt Stockholm förr!!! 😉

    • Henrik skriver:

      Fantastiskt att höra Amanda! Såå roligt! Precis som jag sa till en vän häromkvällen: att alla människors liv är som fantastiska romaner. Tänk om vi bara kunde läsa dom allihop – vilka perspektiv vi skulle få. Stort tack, det var jätteroligt att läsa dina minnesbilder!

  6. Maria skriver:

    Wow, det ser ut som rälsen glöder, jättefint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.