014. Bakverk

14. Bakverk

14. Bakverk

Fotoutmaningen 365 foton 2013, tema  14. Bakverk (Bild 70 av 365)

Det här inlägget postades i 365-foton-2013, Foto och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 svar på 014. Bakverk

  1. BatongAmanda skriver:

    Det inplantatet får du gärna skicka upp men hallonet på toppen kan du behålla!!! 😎

    • Henrik skriver:

      Jag tänkte ”tutte” när jag såg bakelsen – och det vattnades i munnen när konditorskan beskrev den – så jag kunde inte låta bli att köpa.
      Fotot här blev inte så bra alls – jag satt vid en dator med dålig skärm när jag försökte återskapa det röda i hallonet och det ser inte bra ut nu. Guldet är fantastiskt fint tycker jag. Kollega berättade hur hon försökt göra liknande guld hemma, men det blev alltför brunt. Nu kan alltså bagare vara rena alkemisterna.
      Den här bakelsen var nästan värd sin vikt i guld, dvs oerhört god! 😛

  2. BatongAmanda skriver:

    Det går inte att redigera ett hallon sådär! 😯 Jag är expert på hallon eller var! Vi ägde förrut ett jätteland med otroligt goda hallon fråga Bindefelt!!! Sen har lillbrorsan hållit på och bakat även om jag slog honom på fingrarna ibland! Var erbjuden anställning av lillbrorsans far men tacka nej! Gillar kvallitet framför kvantitet! Och ja de kan få grädde av vatten nästan i alla fall, hahaa… !!! 😉

    • Henrik skriver:

      Det var ett mycket gott hallon. En kollega sa att det smakade precis som ett skogshallon, en annan sa att det nog var styckefryst. Det var ganska stort 😛
      Vem är Bindefelt jag ska fråga? :-O
      Kvalitet är bäst!

      • BatongAmanda skriver:

        Hahaa.. Samma fråga hade jag när hans namn nämdes!!! Mikael Bindefelt är festfixare nr 1 i Stockholm och ville alltid ha våra hallon!!! Vi hade en gammal sort som var supergod och vacker! Folk kunde betala överpriser bara det fick köpa dessa hallon! Men vi orka inte med detta jätteland utan minska det till hälften! Ändå slarvplocka vi lätt mer än 200 liter som vi gav bort till släkt och vänner! Just nu saknar jag dem då frysarna gapar tomma och vi inte kan göra vår hallonkaka!!! ;D

  3. Cici skriver:

    Både fräck och vacker och, som jag förstår av kommentarssvaren, god också. Symboliserar den något speciellt?

    • Henrik skriver:

      Japp, väldigt god 😛
      Det var en kollega som bjöd och angav som anledning att han åker på semester till Kanarieöarna en vecka. Det var en anledning så god som någon 🙂

  4. Pysselfarmor skriver:

    mmm ser den ut att smaka! Och jag tror den var precis lagom – inte alls mäktig.

Lämna ett svar till BatongAmanda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.