En stenhuggares gravsten

Jag fortsätter lite på temat död.

En av de mest intressanta gravstenar jag sett är den på bilden nedan som jag hittade på S:t Pauli kyrkogård (tror jag den heter) i Malmö.Texten lyder:

STENHUGGAREN
S.P. ANDERSSON
FÖDD D. 25/4 1834,
DÖDAD AF DENNA STEN D. 22/6 1880
VAKER FÖRDENSKULL, TY I VETEN ICKE
HVAD STUND EDER HERRE VARDER KOMMANDE


VÄNNER RESTE STENEN

Fascinerande. ”Dödad av denna sten”. Tänk. Jag gillar att vännerna reste stenen.

En vän sa igår att jag skrivit mycket om sex på sistone. Tja, jag vet inte det. Jag har nog skrivit mer om hundar egentligen, men det uppmärksammas inte så mycket. Det är till exempel inte en enda som via sökmaskiner hittat hit via sökningar på hundar. Däremot har en finländsk person hittat hit genom att söka på ”svart kuk”. De har visst inte så många svarta kukar i Finland pga deras restriktiva immigrationspolitik? En annan hittade hit genom att googla på ”vackra fittor” vilket är roligare. Mer tilltalande på något sätt enligt mitt sätt att se på saken. Fittor gillar vi. Fast hur blir en fitta vackrare än en annan? Intressant ämne. Hör då och då talas om att kvinnor allt oftare låter operera sina könsorgan av rent estetiska skäl. Borde inte det falla under brottsbalkens avdelning om ”kvinnlig omskärelse” och därmed vara förbjudet? Och hur är det med tuttoperationer? Det ska väl också förbjudas i så fall kanske? För att inte tala om manlig omskärelse *ryser* Bara med tanke på jämlikheten mellan könen så…. Läste häromveckan att några hundra personer (mest barn) per år avlider i USA i sviterna efter religöst motiverade förhudsoperationer. Hugaligen! Ja, jag vet inte om det är helt sant, men efter vad jag vet så finns det ytterst sällan något skäl alls att omskära någon så jag är emot det.

Sex och död verkar hänga ihop. Inte minst i den här lilla morgontanken. Fransmännen kallar orgasmen lilla döden vilket också är intressant. Det här med sex och död gör att jag känner mig lite speciell eftersom jag enligt astrologiska läror tillhör Skorpionerna som har någon sorts stark koppling till sex och död.

Idag ska jag till hjärtläkaren och kanske få min dom. Ja, på ett sätt är varje ögonblick här på jorden som att skåda döden i vitögat. Det gäller att skratta tillbaka – det där med att spela schack med döden tror jag inte på. Jag har alltid ansett att schack är världens slöseri med intelligens.

 • Thebe
  -0001-11-30 - 0:00 | Permalink

  Lätt som en plätt! Den i nedre vänstra hörnet ska bort, de andra fyra gör

  grimaser av olika slag!

 • Henrik
  -0001-11-30 - 0:00 | Permalink

  "Fel fel fel! Eller .. ja, inte helt rätt, men ja, jo, rätt också men

  ändå fel alltså… " som Brasse Brännström kanske skulle sagt. Nu undrar jag var någonstans jag läste Thebes blogg?

 • Thomas
  -0001-11-30 - 0:00 | Permalink

  Det är livat i skyltfönstren numera. En väsentlig uppskrattning har

  skett. Typer som femlingen i nedre vänstra hörnet måste därför bort. Blir fullständigt utskrattad av he-he-he – ho-ho-ho – hi-hi

 • X-Mas
  -0001-11-30 - 0:00 | Permalink

  "Fel fel fel! Thomas har också fel, men av ett annat skäl. Fast,

  ja, det är också RÄTT, på ett lustigt sätt 🙂 " JULskyltning är det inte, bara KULskyltning.

 • Thebe
  -0001-11-30 - 0:00 | Permalink

  Jodå, du har läst min blogg, haha.

  Jag kom att tänka på att några

  av de där förmodligen faktiskt föreställer verkliga personer, men att någon inte gör det, och den ska bort. Men eftersom jag är

 • Asopus
  -0001-11-30 - 0:00 | Permalink

  🙂 Ja, Thebe, kanske har du rätt i det också – jag har faktiskt ingen

  aning. Min tanke var att alla utom en har håret bakåtkammat – eller att alla utom en inte är jag. hittills har alla haft rätt

 • Comments are closed.