Med glorian på sned?

I januari 2007 skrev jag om hur rektor Börje Ehrstrand på Rinkebyskolan fick det av Nationalencyklopedin instiftade Kunskapspriset. Nu är rektorn i blåsväder genom att han haft eget företag där han bedrivit verksamhet som föreläsare om skolverksamhet, vilket vad jag förstår varit i sin ordning, såvida han inte tjänat egna pengar på att utnyttja skolans lokaler.

Börje med gloria

Börje med gloria

Kanske skulle jag ha väntat med att sätta gloria på Börje, som i bilden här intill. Å andra sidan behöver goda gärningar uppmärksammas och det goda Börje gjort är inte ogjort. Att lärare och annan skolpersonal ofta har alldeles för låga ersättningar är ingen hemlighet. Om de ibland lyckas öka sina intäkter genom eget företagande (författande, föreläsningar eller dylikt) är bara positivt, i alla fall om ingen annan kommer i kläm.

Värre än att Börjes gloria hamnat på sniskan är att 30-40 procent av Rinkebyskolans avgångselever inte fått godkända betyg i samtliga kärnämnen de senaste åren. Det är helt oacceptabelt. Kanske har Lärarförbundets ordförande rätt i att Rinkebyskolan inte är värd sina priser?

Det här inlägget postades i Media, skola och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.