Sydsvenskan tystar kritiska röster

Stefan Stenudd skriver idag ett blogginlägg om hur medarbetarna på tidningen Sydsvenska Dagbladet döljer kritik mot sig själva. Det är en intressant fråga om vem som ska granska medierna och hur detta ska ske. Privatpersoners möjligheter att snabbt, enkelt och billigt kunna publicera granskande artiklar har verkligen aktualiserat frågan. Stefan Stenudd, (tidigare?) medarbetare på Sydsvenskan, har i flera tidigare blogginlägg luftat sina åsikter om sin (forna?) arbetsplats. Jag tycker det är viktigt att Sverige ständigt slår vakt om viktiga principer kring yttrandefrihet och att media (särskilt de som kallar sig liberala) är så öppna och transparenta som möjligt. Jag hoppas att Stefan lyckas väcka den viktiga debatten och inte blir nedtystad. Läs hans blogginlägg Sydsvenskan erkänner censur av bloggar.

2 Comments

 • 2008-11-11 - 11:55 | Permalink

  Hej Henrik!
  Tack för stödet.
  Ja, jag var tidigare frilans på Sydsvenskan, som dess hemliga krogrecensent Bong i 12 år. Numera dock intet. Till slut blev jag mätt 🙂

 • Henrik
  2008-11-11 - 13:10 | Permalink

  Ingen orsak, jag tycker din historia är intressant.

  Faktiskt var det någon krogägare som trodde att undertecknad var Bong. Jag drog dock aldrig någon fördel av det 😀

 • Comments are closed.