SvD ljuger om fildelning och upphovsrätt

SvD skriver idag om att det är ”Fritt fram att ladda film till april”. Det är en lögn. Jag får känslan av att SvD uppviglar till brott och det är verkligen häpnadsväckande när man tänker sig att detta kommer från en gammal reaktionär tidning som vanligtvis predikar moral, hävdar maktens prerogativ, betonar traditionen och det hävdvunna samt i största allmänhet vurmar lag, ordning och reda.  Hur lågt ska de sjunka?
Det är alltså en lögn att det är fritt fram att sprida upphovsrättsskyddat material. Detta tål att upprepas: den enkla sanningen är att det är olagligt att göra vad man vill med upphovsrättsskyddat material. Jag överlåter till andra debattörer att utveckla konspirationsteorier kring SvD’s motiv och vems ärenden de går.

One comment

 • Sverker
  2008-11-21 - 9:47 | Permalink

  Du har rätt. Hur kan de skriva så?

  Uppmaning till brott? Kanske.
  Åtalbart? Kanske.
  Idiotiskt? Definitivt.

 • Comments are closed.