Planktons tant

Jag har tillbringat en lång dag i skidbackarna. Efter en underbar middag sitter jag i ett skönt samtal med min älskade kring ”Coolaste naturvetenskapliga resultat någonsin” . Värmen från den öppna spisen beledsagas av några glas alkoholhaltiga drycker. Plötsligt tycker jag mig tydligt höra min älskades leende läppar forma orden ”Planktons tant”. 

Wow lixom! Det är konst, hoppas jag. Att höra så är konst, eftersom jag uppfattar mina öron (eller egentligen hörseln) som konstskapare. Eftersom vi egentligen pratade om Plancks konstant som har beröring med vetenskapliga upptäckter såsom 

så ligger Planktons tant nära det som jag hoppas att konsten söker och stimulerar: hugskott och gudomliga ingivelser. Ibland kan det bli tvärtom och det som är orsak kan synas vara verkan. Synd att inte Odell använde medbrottslingar på bron utan valde att dra in förbipasserande personer i sitt konstprojekt. Eftertankens kranka blekhet.

Det här inlägget postades i Konst och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.