Feelgood

Feelgood, det är ett uttryck som frekvent dykt upp den senaste tiden. Feelgood är kanske inte så vanligt i svenska språket, men det har i mitt liv handlat om en mängd olika områden det har visat sig: allt ifrån böcker med budskap om att man ska affirmera det positiva och bejaka det som ger personliga vinster, till inredning och buddhistisk filosofi.

Mår bra, Feeling good, det gör jag just nu. Varför det? Tja, jag är ganska nöjd med tillvaron. Olika faktorer som ger detta resultat kan vara:

 • Lagom fysiskt trött.
 • Tillfredsställelse med gott uträttat intellektuellt arbete.
 • Att ha en god del i betydelsefulla och konstruktiva sociala funktioner.
 • Att vara delaktig i projekt som är till för, och leder till, gemensamt goda mål.
 • Samt, inte minst, att ha tagit inititativet till något som jag tror och hoppas kommer vara till fördel för det samhälle jag befinner mig i, med särskild tonvikt på ungdomar och det lokala näringslivet. 

Ännu mer Feelgod blir det av att jag en tid haft på känn att några av mina drömmar nu är närmare förverkligande.  Den gångna veckan har stärkt mina förhoppningar. Så, när jag nu sitter här med en Hibernation Ale i mitt hem, min älskade nära och hennes barn på stillsamt lekhumör – alla är vi inbegripna i kreativa aktiviteter – så är det mysigt att reflektera över sådana saker som vi gör för livet.

I största enkelhet kan jag då säga, och detta uttrycker jag med den största respekt för de som är mindre lyckligt lottade, att Feelgood – det är där jag är.

Det här inlägget postades i Diverse, Insikter, Personligt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Feelgood

 1. stephanois skriver:

  Önskar dig allt gott!!!
  ”Circumstances Don’t Matter Only State of Being Matters” sug på den gamle vän!

  stephanoiss senaste blogginlägg: om att se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.