Har köpt tomt att bygga hus på

Jag och min sambo har under en ganska lång period nu letat efter ett lite större hus. Vi har varit på cirka 33 husvisningar och skärskådat hundratals husannonser på nätet. Vissa objekt har vi avfärdat direkt medans vi varit mer intresserade av andra och i flera fall har vi varit på flera visningar av ett och samma hus för att utröna alla möjligheter, till exempel ombyggnadsmöjligheter eller renoveringsbehov. Ett av husen var vi bara ett dygn ifrån att skriva kontrakt på när något oväntat dök upp och satte käppar i hjulet för våra planer. Ibland har det känts både snopet och frustrerande att vi inte kunnat hitta något, särskilt som vi i dagsläget är lite trångbodda och inte riktigt får plats med våra intressen och de behov vi har.

Av dessa anledningar har vi nu länge funderat på att köpa tomt och bli våra egna byggherrar. Det är särskilt en tomt som har väckt vårt intresse och lockat med möjligheter och framförallt med det som min sambo brukar säga är de tre viktigaste punkterna när man ska köpa hus:

 1. Läget!
 2. Läget!
 3. Läget!

Så, efter lite förhandlingar nådde vi en överenskommelse med säljaren och i torsdags den 25/6 var vi hos mäklaren och skrev kl. 16:35 under det kontrakt som gör oss till ägare av 0,2 hektar tomtmark i början av augusti!

Området flygfotograferat söderifrån - Enköping skymtar norrut

Området flygfotograferat söderifrån - Enköping skymtar norrut

Tomten ligger i ett nyexploaterat område söder om Enköping, ungefär 400 hundra meter från en badplats och i anslutning till lite skog, och den är stor nog att rymma både hus, uthus och diverse andra tänkbara funktioner. Det är cirka 4 kilometer till centrum så jag kan även fortsättningsvis cykla till jobbet.

Vi har pratat med flera husbyggare, arkitekter och entreprenörer så vi är redan i full gång med att planera vårt framtida boende. Det som står överst på Att-göra-listan är att fundera fram vilka funktioner vi ska prioritera och hur planlösningen ska vara – någonstans i den processen behöver vi också bestämma oss för en arkitekt/entreprenör/husbyggare som vi har fått förtroende för.

Det känns verkligen bra och inspirerande just nu och jag är säker på att vi har en intressant process framför oss. Förhoppningsvis är huset inflyttningsklart någon gång nästa vår.

Det här inlägget postades i Personligt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Har köpt tomt att bygga hus på

 1. thebe skriver:

  Very nice … 🙂
  .-= thebe´s last blog ..Återförtrollifiera månen =-.

 2. Gott mos, hoppas ni blir nöjda med vart det ska ligga. Eller som Archmed hade sagt;

  Location, location, location!!
  .-= Bloggliv – allt om datorer och IT´s last blog ..Önskelista till iPhone OS 4.0 =-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.