Djur i natur

En lång dag har det varit och jag kom nyligen hem. Sista biten cyklade jag utan lyse i beckmörkt naturreservat, genom dyarna och förbi gröngarnsåsen. Efter kvällens styrelsemöte med Naturskyddsföreningen så åkte några av oss nämligen dit för att undersöka vad som låg bakom en anmälan om att reservatet skadats genom röjning och nersågning.

Fantastiskt att vara ute i naturen med kunnigt folk som kan identifiera morkullor, rödhakar, beckasiner och mockasiner. Fast det var jag som såg rådjuren. På hemvägen passerade jag dom igen, nu på bara 5-6 meters håll med cykeln och då blev det fart på dom i mörkret.

Det börjar bli vår och nästan all snö och is är borta nu. Snart är det dags att testa kajaken igen.

Det här inlägget postades i Miljö, Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.